Medical taping

Heeft u een blessure, last van vochtophoping of moet uw houding gecorrigeerd worden? Dan kan de fysiotherapeut als aanvulling op uw behandeling medical tape gebruiken. In tegenstelling tot gewone sporttape, vermindert medical tape de druk en mobiliseert deze de natuurlijke fysische beweging.

Hoe werkt medical taping?
De fysiotherapeut brengt de tape op een speciale manier aan op uw huid. Het ondersteunt uw spieren en verbetert de functie van uw gewrichten en lymfestelsel. Uw spieren voelen minder vermoeid, zijn beweeglijker en het verlicht (spier)pijn. Medical tape heeft ook een positief effect op uw bloed- en lymfecirculatie. Wanneer de beweeglijkheid van uw spieren weer hersteld is, kunt u stoppen met het gebruik van de tape.

Medical tape bij hooikoorts
Zo’n 15-20% van de Nederlanders heeft in het voorjaar last van hooikoorts. Medical tape kan uw klachten aanzienlijk verlichten. De fysiotherapeut brengt de tape een specifieke manier aan op uw rug en/of schouders. De tape op de rug beïnvloedt uw longgebied en de tape op uw schouders uw hulpademhalingsspieren. Het verbetert de doorbloeding van uw spieren en u voelt zich minder benauwd. Hierdoor nemen uw hooikoortsklachten af.

Afspraak maken voor medical taping?
Neem contact op met Fysiotherapie Haaften via (0418) 59 16 15, 0611088954, info@fysiotherapiehaaften.nl of loop eens binnen.

medical taping

Openingstijden

  • Maandag: 7.30- 21.30 uur
  • Dinsdag: 9.30-21.00 uur
  • Woensdag: 14.00-21.30 uur
  • Donderdag: 7.30-20.30 uur
  • Vrijdag: 7.30-17.00 uur
  • Maak een afspraak: