Kinderfysiotherapie

Kinderen leren spelenderwijs. Door te bewegen en te spelen ontwikkelen ze hun motoriek en zintuigen. Meestal verloopt deze ontwikkeling probleemloos. Vermoedt u dat uw kind zich langzamer ontwikkelt of dat uw kind onhandig beweegt? Maak dan eens een afspraak bij onze kinderfysiotherapeut. Vaak helpt een steuntje in de rug al om de fysieke ontwikkeling te versnellen.

Kinderfysiotherapie bij baby’s (0 tot 2 jaar)
Talloze situaties kunnen de ontwikkeling van uw baby beïnvloeden. Denk aan veel huilen, spanning in de beentjes, overstrekken en een voorkeurshouding. Onze kinderfysiotherapeut heeft veel kennis en ervaring in huis om u en uw baby te helpen.

Voorkeurshouding
Zo’n acht op de tien baby’s ontwikkelen een voorkeurshouding. Dat wil zeggen dat zij meer dan 75% van de tijd met het hoofdje dezelfde kant op kijken. De schedel van een baby is volop in ontwikkeling en is zacht. Daarom kan een voorkeurshouding leiden tot een afgeplat of scheef hoofdje. U krijgt uitgebreide informatie over de de afwijking, oefeningen, tips, advies en uitleg over eventuele hulpmiddelen.

Scheefstand meten
Met behulp van de plagiocephalometrie kunnen we de ernst van de afplatting meten. Deze meetmethode is pijnloos en ongevaarlijk. We brengen  een thermoplast bandje aan om het hoofdje van uw baby. Dit wordt na enkele minuten hard en is een exacte kopie van de schedel. Op het bandje markeren we de positie van de neus en oren. Door enkele maanden later nog een meting te doen, kunnen we vaststellen of de behandeling invloed heeft op de vorm van de schedel en of er een reden is voor helmtherapie.

Kinderfysiotherapie voor peuters en jonge kinderen (4 tot 12 jaar)
In deze leeftijdsfase leren kinderen allerlei motorische vaardigheden zoals schrijven, knippen, kleuren, fietsen,klimmenen klauteren, gooien en vangen van een bal en zwemmen. In deze leeftijdsfase kan uw kind angstig zijn om te bewegen, onhandig bewegen of moeite hebben met evenwicht, veelvuldig vallen, over de eigen benen struikelen. Ook een verkeerde houding, blessures en aandoeningen kunnen ervoor zorgen dat uw kind moeite heeft met sport, spel en bewegen.

 

Kinderfysiotherapie voor jongeren (12 tot 16 jaar)
In de puberteit verandert het lichaam van uw kind behoorlijk. Hierdoor kunnen lichamelijke klachten ontstaan zoals nekpijn, rugpijn, knieklachten, enkelklachten, hoofdpijn, ‘groeipijnen’ en andere blessures.

Behandeling bij de kinderfysiotherapeut
Kinderfysiotherapie bestaat uit oefentherapie, advies en voorlichting voor thuis. Spelenderwijs leert uw kind nieuwe vaardigheden. De behandeling wordt vastgesteld aan de hand van kindvriendelijke testen, observatie en lichamelijk onderzoek.

Zoekt u een Kinderfysiotherapeut in Haaften en omstreken?
Neem contact op met Fysiotherapie Haaften via (0418) 59 16 15, 0611088954, info@fysiotherapiehaaften.nl. of loop eens binnen.

Openingstijden

  • Maandag: 7.30- 21.30 uur
  • Dinsdag: 9.30-21.00 uur
  • Woensdag: 14.00-21.30 uur
  • Donderdag: 7.30-20.30 uur
  • Vrijdag: 7.30-17.00 uur
nekpijn
kinderfysio
kinderfysio
  • Maak een afspraak: