Dry Needling

Dry needling is een effectieve behandelmethode om triggerpoints, ook wel spierverhardingen of spierknopen genoemd, te behandelen. Deze zorgen ervoor dat uw spieren zich onnodig aanspannen en u last krijgt van bijvoorbeeld nekpijn, rugpijn of hoofdpijn. De fysiotherapeut prikt triggerpoints aan met een dunne acupunctuurnaald, waardoor de spier snel en langdurig ontspant.

Oorzaak lichamelijke klachten
Uw lichaam compenseert pijn en spanning vaak op een verkeerde manier, waardoor u anders gaat zitten, staan of bewegen. Onnodig spant u andere spieren aan, waardoor spierverkrampingen, ook wel triggerpoints genoemd, kunnen ontstaan. Deze voelen aan als harde strengen of knopen in uw spier. Triggerpoints zorgen ervoor dat klachten in stand worden gehouden en/of steeds terugkeren.

Hoe werkt dry needling?
Met dry needling prikt de fysiotherapeut uw triggerpoints aan met een dunne acupunctuurnaald. Van het inbrengen voelt u in principe niets. Daarna tikt de fysiotherapeut tegen de naald waardoor uw spier zich kort spant en vervolgens ontspant. Dit kan een kortdurend gevoel van kramp geven. Na de behandeling voelen de behandelde spieren meestal zwaar en vermoeid aan. Meestal krijgt u ‘spierpijn’ die na een dag weer verdwijnt.

Effect van dry needling
Het effect is meestal direct merkbaar. De spier is soepeler, de pijn is minder en u kunt beter bewegen. Hoeveel behandelingen u nodig heeft, hangt af van uw klacht en de reactie van uw lichaam op dry needling.

Afspraak maken voor dry needling?
Neem contact op met Fysiotherapie Haaften via (0418) 59 16 15, 0611088954, info@fysiotherapiehaaften.nl of loop eens binnen.

dry needling

Openingstijden

  • Maandag: 7.30- 21.30 uur
  • Dinsdag: 9.30-21.00 uur
  • Woensdag: 14.00-21.30 uur
  • Donderdag: 7.30-20.30 uur
  • Vrijdag: 7.30-17.00 uur
  • Maak een afspraak: